Thursday 25 July 2013

Paperinarupallot

Pimeät illat ovat taas täällä ja niiden saapuessa alan kaivata lisää valoja ympärilleni. Jotain blogia lueskellessani löysin ohjeet paperinaru pallon tekemiseen. Niistä voi sitten tehdä kattovalaisimen tai valosarjan - tai mitä ikinä vain keksii. Pallot syntyivät siis seuraavalla tavalla: 

Tarvikkeita pallojen tekoon: Liima, vettä, astia, paperinarua, ilmapalloja ja käsineet



Tee astiaan liimavesi seos, johon ei ole mitään mittasuhdetta. Itselläni seos oli lähes maitomaista, mutta siitä voi kokeilla tehdä ensin paksumpaa ja lisätä vettä tarpeen mukaan. 

Puhalla ilmapallot sen kokoisiksi, kun haluat valmiin pallon muodostuvan. 


Keri paperinaru vyyhti palloksi (tai niinkuin minä, sain taas vyyhdin sekaisin ja päädyin leikkaamaan siitä epämääräisen mittaisia keriä). Kasta naru liimavesi seokseen ja ala pyöritellä sitä pallojen ympärille, tiheyden voit päättä oman toiveesi mukaan. Suosittelen suojaamaan alustan jolla työtä teet, sillä liimaseos lentää ketterästi kaikkialle, myös paraativaatteet kannattaa säästää seuraavaan kertaan..


Kun olet pyöritellyt haluamasi määrän narua pallon ympärille, pyörittele palloa vielä liima vesiseoksessa, jotta liimaa on varmasti riittävästi kaikkialla. Anna pallojen kuivua seuraavaan päivään. Jätäthän johonkin kohti aukon josta saat vedettyä ilmapallon ulos.


Kun aloitat puhkomaan ilmapalloja, irroittele naru ensin ilmapallon pinnasta, sillä jos puhkaiset pallon sisältä, lähtee naru mukana ruttuun. Itse käytin apuna virkkuukoukun tylppää päätä. Poksauta ilmapallo ja vedä se virkkuukoukun avulla ulos pallosta. 

Mikäli laitat pallojen sisään valot, laitathan vain sisäkäyttöön tarkoitetut valot, jotka eivät kuumene käytössä. 


Paperinarupallot käytössä, kirkkaimman pallon sisällä on siis kaksi valoa, eli kirkkautta voi säädellä valojen määrällä


No comments:

Post a Comment