Sunday 29 December 2013

Viiniä ja Valoja

Viimeiset kouluviikot kuluivat valaisin projektin parissa. Tehtävänämme oli suunnitella valaisin, valmistaa siitä prototyyppi ja tehdä esitysplanssi. Tämä valaisin teema jäi sitten hieman päälle ja törmäsin moniin erilaisiin valaisimiin, joita aioin kokeilla itsekin. Joululomalla olikin aikaa sitten askarrella ja testailla näitä hauskoja ideoita ja jouluksi syntyikin kauniita tunnelmallisia katseenkiinnittäjiä.

Kuutiovalojen valmistus vaatii hieman näpertelyä, mutta kunhan tekniikan oppii on niiden tekeminen vallan helppoa. Materiaaleiksi tarvitset paperia, sakset ja valosarjan (joka sopii sisäkäyttöön).




 Leikkaa paperista neliö ja taittele se kulmasta kulmaan.






















Käännä paperi ja taittele se puoliksi molempiin suuntiin.
 






















  Käännä paperi ja taita se kolmioksi























 Taita kolmion alakulmat yläkulmaan (molemmilta puolilta erikseen), jolloin paperista muodostuu neliö joka muodostuu kahdesta kolmiosta.
Taita molempien kolmioiden kärki kohti paperin keskustaa (molemmilta puolilta erikseen, yhteensä siis 4 krt)























 Taivuta keskelle taivutettujen kolmionkärkien alla olevat irtonaiset päät kolmion sivua myöten 
Taita irtonainen pää kohti paperin keskustaa
 ja pujoita se kolmion sisälle

(jälleen molemmin puolin, eli yht. 4 krt).


Taivuta kärkikolmioita hiukan, jolloin kuutio taittuu helpommin.
Toisen kärkikolmion päässä on reikä, puhalla reiästä sisälle, jolloin paperi pullistuu kuutioksi. Saatat joutua taittelemaan kuutiota hiukan reunoista, jotta muoto tulee selkeästi esiin.



Nautiskele hyvän viinin kanssa (näin hermot säilyvät hieman paremmin)

Valo laitetaan kuution sisään reiästä, valoja voi laittaa myös kaksi, jolloin valo on hieman kirkkaampi, eikä sinun tarvitse taitella neljääkymmentä kuutiota. Läpinäkyvä johto antaa enemmän kunniaa kuutioille itselleen. Taitokset paperissa tuovat hauskaa valon ja varjon leikkiä.




Mukivalot

Mukivalot ovat huomattavasti helpommat valmistaa. Tarvitset vain paperimukeja ja sisätiloihin sopivan valosarjan. Voit halutessasi koristella mukeista juuri itsellesi ja sisustukseesi sopivat.
 Tee Mukien pohjaan pieni reikä ja laita valo siitä läpi. Ripusta sopivaan paikkaan tuomaan erilaista, hieman karnevaalimaista tunnelmaa. Omat mukivaloni pääsivät koristamaan ja piristämään vanhempieni vieras/työ/pyykki/kaikki-ylimääräinen-tavara huonetta, jota kutsumme bunkkeriksi.



Nyt kun päivätkin pitenevät huimat 5minuuttia viikossa, voinkin toivottaa Valoisaa Uutta Vuotta kaikille!

2 comments:

  1. Replies
    1. Kiitos! :) niiden tekeminen oli kyllä oikein mukavaa ja huoneet saivat mukavaa piristystä uusista valoista!

      Delete